Styrker leveransekjeden med globale partnere

agility subsea fabrication_3_160Tove Nilsen Ljungquist_2_160Subsea markedet er i jevn vekst, og Agility Subsea Fabrication har store subsea prosjekter i produksjon. – Vi har ikke funnet en eneste produsent i verden som har bygget over 450 strukturer og som fremdeles står installert på havbunnen. Vi har levert et stort antall varianter, og de er laget på rekordtid. Det å legge en god fabrikasjons-strategi, som gjør at vi klarer å levere på minimal tid, er avgjørende. Jeg vil si det sånn at om du ikke har produsert så mange enheter og så mange varianter som vi har gjort, så vil du ikke forstå hva som kreves for å nå dagens stramme tidsmål, sier adm. direktør Tove Nilsen Ljungquist i Agility Subsea Fabrication.

Agility Subsea Fabrication produserer manifolder, separasjonssystemer, “integrated template systems” og annet subseautstyr. Selskapets produksjonsanlegg i Norge er lokalisert i Tønsberg og på Røra i Skien. Selskapet har flere pågående leveranser for både norske og internasjonale prosjekter. Agility Subsea Fabrication har rundt 190 ansatte som arbeider i Agility Subsea Fabrications egne produksjonsanlegg. www.agilitygroup.no

 

 

Intervju med adm. direktør Tove Nilsen Ljungquist i Agility Subsea Fabrication

På vårparten ble dere tildelt en kontrakt på vel 300 MNOK på et stort subsea scope til Nordsjøen fra TechnipFMC. Hva er omfanget, og hvilke prosjekter ligger i porteføljen?

Dette prosjektet er leveranse av bl.a. seks subsea moduler med beskyttelses strukturer og manifolder. Dette prosjektet tilsvarer ca 170 årsverk med stor aktivitet på sveising, testing, innkjøp av materialer og sammenstilling.

Utover dette prosjektet, har vi fire relativt store prosjekter der våre sluttkunder foreløpig arbeider ut fra “letter of intent”. Det totale omfanget kan bli nær 250 – 300 MNOK, og det gir oss en god grunnbelastning ut 2020. Vi har mange tilbud ute som kan øke produksjonen ytterligere. Prosjektene vi byr på er globalt, men 60 – 70% av dagens kontrakter er på norsk sokkel.

Hvilke muligheter ser du i dagens marked?

Det er mange “tie-in” prosjekter som vi har «i kikkerten», bl.a. Equinor´s Krafla sørvest for Oseberg, Askja mellom Oseberg- og Frigg og Noaka nord for Alvheimfeltet. Lundin har også flere prosjekter som Luno2 sør for Edvard Grieg og Rolfsnes ved Utsirahøyden. Internasjonalt er det store muligheter i Afrika og utenfor Canada.

Hva har dere gjort for å møte konkurransen i dette segmentet?

Vi har gjort to store endringer. Den ene er at vi har samlet all aktivitet i Tønsberg, og den andre er at vi er begynt å outsource strukturstålet til samarbeidspartnere nærmere installasjonsfeltene, som også kan tilby denne type tjenester til en lavere kostnad. Vi har jobbet mye med effektiviteten internt med gjennomgang av alle arbeidsprosesser og med fokus på plan og kontrakt.

Vi har med dette klart å redusere våre priser med 20% i forhold til kostnadsnivået vi hadde i 2015. På sikt vil all aktivitet flyttes til Røra fordi behovet for plass vil reduseres når outsourcingen av de større stålstrukturene er gjort, og med de tiltakene vi nå har satt i gang, skal vi ned ytterligere 10% i løpet av 2019/2020.

Kjernekompetansen for fabrikasjon av manifolder skal vi beholde i Norge. Det er for risikabelt å sette ut. Vi har et spesielt godt tilpasset fabrikasjonsverksted på Røra for manifold fabrikasjon som krever mer komplisert sveising, mer sofistikerte materialer og utstyr.

Bilde – Kunde: TechnipFMC – Prosjekt: Shah Deniz, Operatør: BP – Levert 2015

Hva er fortrinnet til Agility Subsea Fabrication?

Vi har ikke funnet en eneste produsent i verden som har bygget over 450 strukturer og som fremdeles står installert på havbunnen. Vi har levert et stort antall varianter, og de er laget på rekordtid. Det å legge en god fabrikasjons- strategi, som gjør at vi klarer å levere på minimal tid, er avgjørende. Jeg vil si det sånn at om du ikke har produsert så mange enheter og så mange varianter som vi har gjort, så vil du ikke forstå hva som kreves for å nå dagens stramme tidsmål.

Fremtid og visjon?

Fremtiden er å lage en «manifoldfabrikk» produksjon som skal kunne levere inntil 20 manifoldenheter i året, og i det ligger det selvsagt en klar ambisjon om å forbli en fortrukket leverandør til subsea prosess systemer, rett og slett fordi vi er god på å kjøre prosjekter.

Vi skal gå fra å være en ren produsent til å bli en prosjektleverandør som håndterer hele verdikjeden med nøkkelferdig produkt. Hovedtyngden av våre prosjekter har til nå vært i Nordsjøen. Nå satser vi globalt, og da må vi ha samarbeidspartnere i flere deler av verden, og den prosessen er startet og rammeavtaler er inngått. Visjonen er å bli en global aktør i vårt marked med etablerte gode samarbeidspartnere som logistikkmessig ligger strategisk til, avslutter Ljungquist.

Profilannonser

Produkt- og tjeneste leverandører til fagområdet – klikk selskapenes logo for nettsider;
 

 
 

 
 

 
 


Kiwa er et av verdens ledende selskap innen testing, inspeksjon og sertifisering.

Vi er en upartisk aktør som leverer et mangfold av tjenester til olje- og gassindustrien.

Kiwa bidrar til økt sikkerhet, bærekraftig miljø, konkurransekraft og kvalitet for våre kunder.

  • NDT (Ikke-destruktiv testing) – basismetoder og avanserte metoder
  • Laboratorietjenester – materialanalyser og destruktiv testing
  • Tredjepartsinspeksjon – sveis, overflatebehandling og korrosjon, tilstandskontroller
  • Sertifisering av sveisere, NDT-operatører etc.

Kontakt oss for en uforpliktende prat, for mer informasjon se kiwa.no